Kansalliskirjaston työmaa valittiin Vuoden Työmaaksi 2014

Rakennuslehden jo vuodesta 1986 alkaen jakama Vuoden Työmaa -palkinto myönnettiin tänä vuonna Kansalliskirjaston peruskorjaus- ja konservointihankkeelle. LPR-arkkitehdit vastaa hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta arkkitehti Pauno Narjuksen johdolla.

Carl Ludvig Engelin suunnittelema, vuosien 1840 – 1845 aikana vaiheittain valmistunut Kansalliskirjaston vanhin osa, yhdessä 1907 valmistuneen ja Gustav Nyströmin suunnitteleman Rotunda-osan kanssa, kuuluu kulttuurihistoriallisesti, arkkitehtonisesti sekä rakennussuojeluarvoiltaan erityisen merkittäviin arvorakennuksiin Suomessa. Sen peruskorjaus ja konservointi edellyttää täten erityistä osaamista ja huolellisuutta kaikilta hankkeen osapuolilta. Suunnitteluratkaisut kohteessa on tehty sekä yliopiston tavoitteita että museaalisia arvoja ajatellen. Modernin tekniikan, esteettömyyden ja turvallisuusnäkökohtien yhteensovittaminen arvokkaisiin tiloihin on vaativaa ja edellyttää saumatonta yhteistyötä.

Vuoden Työmaa – palkinto luovutettiin Finnbuild-messuilla järjestetyssä juhlatilaisuudessa ja sen kävi noutamassa Teppo Salmikivi Helsingin yliopistosta, Pauno Narjus LPR-Arkkitehdeista ja Matti Huotarinen NCC:stä. Lisää hankkeesta voi käydä lukemassa Rakennuslehden kotisivuilla osoitteessa http://www.rakennuslehti.fi/2014/10/kansalliskirjaston-peruskorjaus-on-vuoden-tyomaa-2014/

Rakennuslehden julkaisema video Vuoden Työmaasta: http://youtu.be/dHp_ZW2vXZU

Kansalliskirjasto